Nordvest-fight rakte ikke mod FCK

Pokaloverraskelsen Nordvest FC tabte 0-4 hjemme mod FC København. Værterne brændte et straffespark undervejs

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En god halv time holdt bolværket stand, men så gik den ikke længere for Nordvest FC. Holbæk-mandskabet fra Danmarksserien var overmatchet mod FC København i den første af to pokalsemifinaler, som favoritterne fra SAS Ligaen vandt med 4-0.

Ironisk nok var det FC Københavns Niclas Jensen, der satte FCK i gang. Nordvests træner Freddy Andersen havde på forhånd udpeget den 34-årige tidligere landsholdsspiller som københavnernes svageste led. Ikke desto mindre stod Niclas Jensen helt rigtigt placeret, da Nordvest-målmand Lasse Sømmergaard halvklarede Morten Nordstrands straffespark. Scoringen faldt efter en halv times spil, hvor Nordvest FC ellers havde fulgt godt med.

Se stemningsbilleder fra kampen herunder:

Men med Hjalte Bo Nørregaards mål til 2-0 på et fremragende langskud kort efter pausen svandt hjemmeholdets modstand. Efterhånden som kramperne satte ind på skift hos de trætte amatører, overtog FCK spillet. Dame N'Doye lukkede endegyldigt kampen med to scoringer i de sidste ti minutter.

Sejren kunne være blevet endnu større, men to stolpeskud og godt spil af Lasse Sømmergaard i Nordvest-målet forhindrede en større nedsabling. I den anden ende af banen fik den svenske målvogter Johan Wiland debut for FCK, men han blev ikke sat på de store prøver. Den tidligere Elfsborg-keeper nåede dog at redde et straffe, som Erdogan Aslan ikke fik placeret yderligt nok.

De to hold mødes igen tirsdag den 28. april i Parken til returopgøret.