Det vi har sammen

Ni måneders fængsel for knivstik

Foto: TV ØST

En 22-årig mandlig flygtning fra Burma blev onsdag idømt ni måneders ubetinget fængsel. En lørdag i maj stak han sin landsmand og ven i maven med en kniv i Hørve i Odsherred.

Uenigheder mellem to unge og fulde burmesere endte med et knivoverfald lørdag den 7. maj i Hørve. Her stak en 22-årig mandlig flygtning fra Burma sin jævnaldrende landsmand, ven og bofælle i maven med en syv centimeter lang urtekniv.

Onsdag modtog gerningsmanden så sin dom på ni måneders ubetinget fængsel. Det skete ved Retten i Holbæk. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Inden overfaldet havde de to mænd og andre lokale burmesere drukket tæt.

Og i retten erkendte den 22-årige, at han havde stukket sin landsmand med kniven. Men han var fuld og havde handlet i nødværge, forklarede han.

Landsmanden havde ifølge den 22-årige optrådt aggressivt og havde drillet ham med, at han er hiv-smittet.

- Han blev ved med at sige, at jeg er syg, og at han ville blive smittet og ikke turde bruge toilettet og håndvasken, fortalte den 22-årige mand via en tolk.

Den detalje blev dog afvist af knivofret.

Efter overfaldet blev han kørt til Rigshospitalet, hvor han tilbragte tre dage. Han var ikke i livsfare og blev ikke opereret, men han måtte sys med 10 sting.

Tip os Har du et godt tip?