Netværk for 3F’ere i Folketinget

Foto: TV ØST

Et nyt tværpolitisk netværk vil samle de 13 medlemmer af Folketinget, som kommer fra fagforeningen 3F. Heriblandt regionale politikere.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Ved sidste valg i 2007 blev seks medlemmer af 3F valgt ind i Folketinget, mens der ved det seneste valg kom 13 medlemmer ind ifølge fagbevægelsens egen opgørelse. Dem vil socialdemokraten Leif Lahn Jensen sammen med Lennart Damsbo-Andersen nu samle i et tværpolitisk netværk.

- Jeg kunne godt tænke mig at se, om vi har en fælles interesse, hvor vi kan løfte nogle ting rent politisk. For eksempel noget arbejdsmarkedspolitisk. Hvis vi er 13 ud af venstrefløjens mandater der er enige, kan det være at vi kan rykke nogle ting på tværs af partierne, siger Leif Lahn til Jyllands-Posten.

Sammen med Lennart Damsbo-Andersen, som er stemt ind i Guldborgsundkredsen, har han nu taget kontakt til de øvrige 3F’ere. Indtil videre har 10 meldt positivt tilbage.

Regional mandat: Fagbevægelsen vigtigere end partiet

Blandt medlemmerne af 3F er Christian Juhl fra Enhedslisten. Han er afgående formand for 3F i Silkeborg og netop valgt til Folketinget i Sjællands Storekreds.

For ham betyder fagbevægelsen mere end Enhedslisten, som han er medlem af.

Morgenavisen Jyllands-Posten spørger ham, hvad der egentlig er vigtigst for ham – fagforeningen eller partiet – og her svarer han.

- Så vil jeg svare fagforeningen. I mit liv har den været absolut afgørende, for fagbevægelsen er hele tiden med til at forbedre forholdene for dem, der har det sværest og er i bundet af samfundet. Derfor tror jeg aldrig, at jeg kommer til at sige, at partiet er vigtigst, siger Christian Juhl.

Venstre opfordrer 3F til opstilling til valg

Politisk ordfører i Venstre Ellen trane Nørby mener, at det er tankevækkende med de mange 3F’ere i Folketinget.

-Jeg vil gerne opfordre 3F til at stille op til valg. Vi ved i forvejen, at 3F har betalt S og SF’s valgkamp. Og nu har de så også en selvstændig gruppe i Folketinget, siger hun.

Hun mener at 3F bør opstille som et parti, for på den måde at bekende kulør.  

Flere regionale 3F'ere

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App