Nato advarede lystsejlere mod pirater

Måneden før, den danske lystbåd blev bordet af pirater ud for Afrikas Horn opfordrede Natos indsats mod pirater kraftigt lystbåde til ikke at sejle i Adenbugten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Måneden før, den danske lystbåd ING og den syv mand store besætning blev bordet af pirater ud for Afrikas Horn den 24. februar, opfordrede Natos indsats mod pirater kraftigt lystbåde til ikke at sejle i Adenbugten og den vestlige del af Det Indiske Ocean.

- Hastigheden af et angreb på en yacht gør, at koalitionens styrker mod pirater ikke har tid til at yde hjælp til en yacht, før pirater er i stand til at gå om bord, lød advarslen fra Nato's Shipping Centre i januar 2011.

Begrundelsen er, at handelsskibene følger en bestemt praksis for at vinde tid, indtil flådestyrkerne kan nå frem med forstærkning mod piraterne. Denne praksis med selvbeskyttelse vil ifølge Nato ikke være tilstrækkelig for lystyachts.

- De er meget følsomme overfor piratangreb, fordi de sejler langsomt og har lavt fribord, lyder det.

Også den internationale sejlorganisation International Sailing Federation (ISF) har siden 2009 gentagne gange advaret sejlere mod pirater på sin hjemmeside.

Ingen advarsel
Men i Danmark fremgår disse advarsler ikke af hjemmesiden hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme (FTLF). Formanden for FTLF, Erik Bering, siger, at sejlere i de farlige piratfyldte farvande er bekendt med risikoen.

- Sejlere er fornuftige, og de finder selv ind til de informationer, der er brug for.

- Vi er i løbende dialog med dem, som ønsker råd og vejledning fra os, siger Erik Bering. Han tilføjer, at han godt kender Natos advarsel til lystbåde fra januar i år.

Han vil dog ikke ind på, om foreningen har givet advarslen videre til den danske sejlbåd ING, hvor ejeren er medlem af FTLF.

- Den sag vil jeg ikke kommentere på, siger han.

Ritzau: ING sejlede jo netop i den vestlige del af Det Indiske Ocean trods den kraftige advarsel fra Nato om at holde sig væk?

- Det må man sige ja til, lyder svaret fra Erik Bering.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik