Nakskov vil på verdenskortet

En ny kampagne blev i dag søsat. En kampagne der skal sikre Nakskov en plads på UNESCOS Verdensarvsliste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Nakskov har man sat kurs mod stjernerne. Ifølge lokale græsrødder, har Nakskov Fjord det, der skal til for at blande sig på listen over verdens mest værdifulde steder.

- De primære grunde til at vi skal med på UNESCOS liste er, at vi har Danmarks ø-rigeste fjord med 10 øer og en halvø, et enestående morænelandskab, Engelsborg ovre på Slotø, som måske er Danmarks ældste orlogsværft, og så har vi Danmarks og måske verdens eneste bevarede sildemarked, siger Naturvejleder ved Lolland Kommune, Klaus Bek Nielsen.

En gåtur blev til visioner
Hans Fausing og bychef i Nakskov, Niels Halm, var ude og gå tur på halvøen Albuen. Den smukke natur inspirerede dem til at tage skridtet mod Verdensarvslisten.

- Vi har hele tiden vidst, at fjorden og naturen her er helt unik, fordi den er så uberørt. Derfor tog vi initiativet, siger Hans Fausing, som er bestyrelsesformand for Lolland Kystkulturcenter.

Derfor var byens græsrødder i dag inviteret om bord på Danmarks ældste skonnert, Johanne, for at sætte kampagnen ordentlig i søen. Her var Lollands borgmester Stig Vestergaard (A) også mødt op for at ønske projektet god vind

- I dag er en speciel dag, hvor vi skal starte vores kampagne for at få Nakskov Fjord på UNESCOS verdensarvsliste, sagde Stig Vestergaard (A).

Vil højne turismen
Med om bord i kampagnen er også Henriette Lund Pedersen, som er turistchef. Hun er sikker på at en plads på Verdensarvslisten, vil være en stor gevinst for Lolland.

- Det vil jo være helt unikt. Det vil betyde at folk fra fjerne lande, vil komme og besøge vores område, som de måske aldrig ville have vidst eksisterede, siger Henriette Lund Pedersen.


Nyhedsoverblik