Det vi har sammen

Næstved og Roskilde går imod supersygehus

Foto: TV ØST

Byrådene i Region Sjællands to største kommuner, Næstved og Roskilde, går nu sammen for at forhindre nyt supersygehus i Køge.

Det nye hovedsygehus i Region Sjælland bør ligge i Næstved. Og der skal fortsat være akutsygehuse i Roskilde. Det mener byrådene i Region Sjællands to største kommuner, Næstved og Roskilde, der er gået sammen for at støtte et forslag til en revideret sygehusplan for regionen.

Forslaget kommer, efter at et politisk flertal i regionsrådet har indgået en aftale om, at Køge skal være hjemsted for supersygehuset. En model, der betyder, at Næstved og Roskilde ikke får akutsygehuse, og det vækker vrede i de to byer.

- I realiteternes verden betyder det foreløbige forlig reelt en nedlæggelse af sygehusene i Næstved og Roskilde, siger borgmester Henning Jensen, Næstved Kommune.

Ifølge ændringsforslaget skal der opretholdes nærsygehuse i Køge og Slagelse med medicinske afdelinger. Samtidig skal Slagelse og Køge have en skadeklinik med læger og lægebil. Lokalsygehusene i Nakskov og Kalundborg skal også forsat have en plads i sygehusstrukturen.

Udsigterne til at komme igennem med ændringsforslaget er dog ikke store. Et flertal i Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre står nemlig bag placeringen af hovedsygehuset i Køge. I alt 26 af regionsrådets 41 medlemmer er med i aftalen.

Forligspartierne er enige om at anbefale en sygehusplan med fire akutsygehuse i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk samt i Køge, der skal udbygges til et hovedsygehus.

Regionsrådet skal tage den endelige beslutning 16. marts.

Tip os Har du et godt tip?