Næstved afslører socialt snyd for 11 millioner

Foto: TV ØST

Borgerne i Næstved har snydt kommunen for 11,4 millioner kroner sidste år, viser nye tal

Borgerne i Næstved Kommune har i 2011 snydt for 11,4 millioner kroner. Det viser nye tal fra Ydelsescenteret, der siden august 2011 har stået for indsatsen mod og kontrol med misbrug af sociale ydelser, skriver Sjællandskie.

-Jeg synes, det er et stort problem i kommunen. Men der er dog ikke noget i mine øjne, der afviger fra resten af landet. Det er et problem alle steder, og der vil altid være folk, der snyder, konstater ydelsescenterchef i Næstved Kommune, Niels Larsen overfor Sjællandske.

Det er især på kontanthjælpsområdet, at der snydes med de sociale ydelser. I 2011 udgjorde snyd på dette område 7,4 millioner kroner. Det svarer til, at 12,8 procent af alle de borgere, der modtager kontanthjælp snød ved eksempelvis at have en indtægt ved siden af kontanthjælpen.

- Det er en temmelig stor sjat. Det har altid været et problem tidligere, men slet ikke så massivt, som det er nu. Det er godt, at vi er kommet i gang med indsatsen, for det viser sig, at der er et behov for det, pointerer Niels Larsen over Sjællandske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App