Hvad skal du lave i vinterferien?

Foto: TV ØST

Vinterferien er i gang, og det betyder oftest kvalitetstid med ungerne. Men det kan være svært at finde gratis glæder. Her er en guide til nogle af de mange oplevelser her i regionen.

Lige nu holder langt de fleste af regionens skolebørn vinterferie og hvis man ikke lige selv ka finde på hvad man skal lave - så kommer her et par gode råd.

Vi begynder i Næstved for de lækkersultne:

02:04 Luk video

Foto: TV ØST

På højteknologisk skattejagt

Familien Steinmeier er grebet af geocaching. Det er en moderne form for skattejagt, hvor man bruger en gps som skattekort.

Skattenes placeringer finder de på geocaching.com, og så er det af sted ud i naturen.

- Hvis man bliver bidt af det, som vi er blevet, så kan man godt købe noget avanceret udstyr, men som begynder kan man sagtens bruge en smartphone, som har en indbygget gps. Det er jo efterhånden hvermandseje, siger Jannik Steinmeier.

02:17 Luk video

 

Foto: TV ØST

Seernes forslag til vinterferien:

Vi har spurgt vore seere på Facebook, hvilke gode råd de har til en fornøjelig og billig vinterferie med børn. Se de mange bud:

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

 

Og hvad sker der ellers:

Cirkusland i Slagelse. Alle dyrene er hjemme og Cirkusland holder åben i vinterferien fra den 11. feb. til den 26. feb. 2012, dagl. Fra kl 10 - 16.http://www.arena.dk/cirkusland/index.html

Cup cake workshop i Næstved Hvem drømmer ikke om at pynte sin egen cupcake med lækker, lyserød glasur, sukkerhjerter og farvestrålende blomster. Tirsdag d. 14 slår Børnekonditoriet sin kagebod op i Næstved Storcenter, og her er der 400 cupcakes, som børnene kan dekorere. Konditorerne står klar til at hjælpe og vejlede, så børnene får det smukkeste kagepynt ud af anstrengelserne. Næstved storcenter

Børnekulturhuset sætter kunsten på hovedet . I vinterferien slår Børnekulturhuset  i Næstved dørene op og inviterer  indenfor til  kreativt værksted med sjove materialer, som man kan bruge til at skabe egne hatte. De kan for eksempel blive til en vinterlandskabs-hat, en undervands-hat eller en "shyyy-jeg-læser"-hat. Værkstedet er åbent fra mandag til fredag i  i tidsrummet 09.30 til 15.30. Børnekulturhuset ligger Jernbanegade 12 i Næstved og har indgang gennem skolegården.

International ungdomsprojekt på Sakskøbing Vandrerhjem Foreningen NYXUS er sammen med CultHus og netværket Drums for Peace vært for 45 unge fra Finland, Letland, Portugal og Italien, der optræder med nycirkus og viser, hvad de har lært ved 2 indendørs arrangementer: Fredag d. 17. kl. 19:30 CIRQUE forestilling på Kulturfabrikken, Industrivej 10, Nykøbing F og lørdag d. 18. kl. 11-12:30 på Sakskøbing Vandrerhjem, Saxes Allé 10, hvor der gives smagsprøver fra forestillingen, og hvor der derefter er  mulighed for selv at prøve at jonglere mv. Der er gratis adgang til begge arrangementer.

Festlig kunstworkshop for børn og voksne  i Skælskør Ida Guldhammer og Ole Lejbach - to af billedkunstnerne i kunstnerprojektet KIT- arrangerer åbne værksteder i for alle, der har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med billeduniverset og som har lyst til at udfolde deres kreative evner. Værkstedet er åbent torsdag og fredag fra 10-15. Det er gratis at deltage. Workshoppen foregår i KITs lokaler i Apotekergården, Algade 21, Baghuset

Børn bliver sysselsat i Andelslandsbyen. I børnenes vinterferie i ugerne 7 og 8 er der rig mulighed for at afprøve sine færdigheder ud i de gammeldags sysler, som børn og voksne beskæftigede sig med i de lange vintermåneder, i en tid uden TV, Internet og iphones. At sysle betyder at man sad med håndarbejde, småreparationer, læder og træarbejder, og også børnene var fra tidlig alder sysselsat med det, de formåede. Legetøjet var som regel hjemmelavet og alle forhåndenværende materialer så som papir, grene, blade, garn, uld og stofrester blev fantasifuldt brugt. Sted: Andelslandsbyen Nyvang - Oldvejen 25 - 4300 Holbæk - 5943 4030. Hjemmeside: www.andelslandsbyen.dk

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App