Nærbetjente flyttes væk fra gaden

Foto: TV ØST

Som del af en intern rokade skal én af Køges fire nærbetjente fremover sidde bag et skrivebord i ekspeditionen. Flytningen er en lille brik i en meget stor sparerunde, som Midt- og Vestsjællands Politi og de andre politidistrikter gennemfører.

Der bliver længere mellem nærbetjentene i gadebilledet fremover. Det skriver DAGBLADET, Køge.

I Stevns Kommune er landbetjenten i Hårlev flyttet til Roskilde for at tage mod anmeldelser frem til nytår. Men beslutningen om at bruge nærbetjentene til administrative opgaver vækker ingen begejstring hos lokalpolitiets tillidsmand, Dennis Seier, der mener, omprioriteringen vil gå hårdt ud over politiets bløde opgaver.

- Når det i tidernes morgen blev prioriteret, at der skulle fire nærbetjente til for at dække Køge, så var der nok en grund til det. I det hele taget står hele organisationen og skriger på hænder, og det gælder på alle områder. Det, man gør her, er at fjerne en lap for at dække et andet hul, siger Dennis Seier.

Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politikreds er ikke enig i de lokale betjentes bekymringer.

- Stationen i Køge har en række opgaver, der samlet set skal løses bedst muligt. Derfor har vi foretaget en intern rokade. Det er ikke nærpolitiet alene, der sørger for synligheden i gadebilledet, og deres opgaver kan vi fortsat løfte, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen til DAGBLADET Køge.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App