Mystiske dødsfald på plejehjem

Foto: TV ØST

Mystisk lungesygdom hærger plejehjem ved Næstved.

En aggressiv bakterie eller virus hærger i øjeblikket plejehjemmet Bakkegården i Mogenstrup syd for Næstved. 13 ud af stedets 24 beboere har inden for den seneste uge været ramt af en luftvejsinfektion. I samme periode er tre af beboerne døde under mystiske omstændigheder, skriver Sjællandske.

Personalet har i flere dage udført sit arbejde med maske for munden af frygt for smittefare, og der har været forbud mod at drikke vandet.

Bakkegårdens distriktschef, Ellen Larsen, fortæller, at der er taget prøver af vandet, og at plejehjemmet forventer at få svar på resultatet i næste uge. Embedslægen er inddraget i sagen og har i den forbindelse anbefalet, at vandet skal testes for legionellabakterier, som kan udløse en alvorlig lungebetændelse.

- Vi opdagede, at flere af beboerne fik lungebetændelse, forkølelse og influenza, og det har vi handlet på ved at kontakte embedslægen.

- Det er sammenfaldende, at flere får lungebetændelse på samme tid, men vi ved endnu ikke, om sygdommen stammer fra vandet, eller om det er noget, der smitter gennem luften, siger Ellen Larsen.

Embedslægen kan heller ikke fastslå, hvorfor over halvdelen af plejehjemmets beboere er syge.

- Så længe vi ikke har fået resultater af prøverne, kan vi ikke give konkrete oplysninger. Så vi er nødt til at vente, siger Anders Carlsen, ledende embedslæge i Region Sjælland til Sjællandske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App