Motion hjælper demente

Motion kan bremse udviklingen af en demenssygdom. Derfor har Alzheimerforeningen i denne uge inviteret demente på motionskursus på Gerlev Idrætshøjskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tina Hellstrøm fra Hårlev er 54 år. For to år siden fik hun diagnosen Alzheimers og måtte forlade sit job som folkeskolelærer. I dag kan hun ikke længere lave mad eller støvsuge.

- Det er en stor sorg for mig. Jeg er meget bevidst om, at jeg taber mine kompetencer, fortælle hun.

Hun er blandt de tyve demente, der i denne uge deltager i Alzheimersforeningens motionskursus på Gerlev Idrætshøjskole, hvor motion og socialt samvær er i højsædet.

- Forskning viser, at mens Alzheimers langsomt nedbryder hukommelsescenteret, så kan daglig motion faktisk få hukommelsescenteret til at vokse igen og på den måde bremse sygdommens udvikling, fortæller Ulla Charlotte Lind, som er sygeplejerske på Demens- og Hukommelsesklinikken på Glostrup Sygehus.

85.000 danskere lever med en demenssygdom. Halvdelen af dem lider af Alzheimers og typisk for patienterne er, at de isolerer sig og bliver inaktive.

- Men da det netop kan forbedre deres livskvalitet og ovenikøbet bremse sygdommens udvikling, er det virkelig vigtigt, at de pårørende og omgivelserne i det hele taget, motiverer den demente til at være aktiv og være sammen med andre mennesker, fortæller Ulla Charlotte Lind.

På Gerlev Idrætshøjskole har kursisterne lavet bevægelsesøvelser, gymnastik, gået ture og boet sammen i snart en uge. Og Tina Hellstrøm kan allerede mærke en forskel.

- Derhjemme i den røde sofa i Hårlev bliver der ikke grinet så meget. Det gør der her. Så det er virkelig en stor glæde, at være her, siger hun.


Nyhedsoverblik