Mødtes et år efter ulykken på Præstø Fjord

Foto: TV ØST

Præcis et år efter ulykken, hvor 13 efterskoleelever og 2 lærere fra Lundby Efterskole kæntrede med en dragebåd i Præstø Fjord, mødtes en af efterskoleeleverne og hendes far i dag med den fisker, der reddede pigen op af vandet.

- Jeg har tænkt på hende hver dag. Derfor er det også så dejligt at se, at hun er i live, og har det godt. Sådan siger Ove Nilsson i dag til TV2 Øst.

Ove Nilsson er en af de fiskere, der tog ud på fjorden den 11. februar for at hjælpe til med at lede efter de efterskoleelever, der var kæntret i det kolde vand. Her fandt han Malene Thomsen i vandet, og fik hende op i sin båd. - De stod ligesom bøjer i vandet. Så det var bare at tage hende under armen og få hende op i båden, siger Ove Nilsson.

Ove Nilsson sejlede den livløse pige ind i havnen så hurtigt han kunne, og overleverede hende til redningsmandskabet. Siden har han ikke set pigen, men hans tanker har kredset omkring hendes skæbne lige siden.

Derfor var det en befrielse for lystfiskeren i dag at møde Malene Thomsen og hendes far på havnen i Præstø. - Det betyder alt. Jeg har haft det virkeligt dårligt, siger Ove Nilsson til TV2 Øst, og kæmper med tårerne.

Også Steen Thomsen, der er far til Malene, var glad for at møde datterens redningsmand i dag. - Det betyder meget at se ham. Det var dejligt. Og jeg tror også at det betyder meget for Malene at se den mand, der hev hende op af vandet, sagde Steen Thomsen til TV2 Øst, da vi mødte ham på havnen.

06:51 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App