Mistanke om forurenet vand bestyrket

En ny rundspørge giver bestyrket mistanke om, at det er vandet i Køge, som er årsag til, at en stor del af byens indbyggere er syge. Vandet skal fortsat koges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næsten hver fjerde indbygger i et område i Køge, hvor vandet er mistænkt for at være forurenet, har været syge med diarré. Det viser en rundspørge, som Statens Serum Institut er i gang med, efter at Køge Kommune tidligere på ugen konstaterede, at en unormalt stor del af byens indbyggere havde ligget syg med maveonde og diarré.

Rundspørgen betyder, at vandet nu er kommet under endnu
stærkere mistanke for at være smitteårsag. Derfor opretholder kommunen også råddet til Køges indbyggere
om at koge alt vand, de drikker og bruger til at lave mad med, indtil Statens Serum Institut får endeligt svar på sine prøver.

Ifølge Køge Kommunes hjemmeside er de fleste af borgerne blevet smittet i perioden 14.-20. maj.

Sagen startede tirsdag den 1. juni, da Køge Kommune konstaterede 45 tilfælde af det samme sygdomsforløb. Da de ramte ikke havde andre ting tilfældes end det, at de boede i samme område, blev vandet mistænkt for at indeholde bakterien Camphylobacter.

Campylobacter er en bakterie, der smitter fra forurenet vand og visse fødevarer, dog ikke fra menneske til menneske.

Infektionen giver diarre, ondt i maven, eventuelt kvalme, opkastninger og/eller feber. Sygdommen går oftest over af sig selv, men ved alvorlige eller vedvarende symptomer bør man kontakte sin læge.

Køge blev ramt af en vandforureningssag i 2007. Der måtte borgere i det nordlige Køge holde sig væk fra vandhanen, efter at der blev konstateret afføring i vandet fra Lyngen Vandværk.
/ritzau/

 


Nyhedsoverblik