Ministerium støtter tilbageholdt forretningsmand

Foto: TV ØST

Udenrigsministeriet overlader ikke den danske forretningsmand Jørgen Stølsgård til sig selv. Ministeriet udtaler til DAGBLADET Ringsted, at den danske ambassade i Kina løbende følger hans sag.

- Det, vi kan sige, er, at vi følger sagen, og at ambassaden i Kina løbende er i kontakt med Jørgen Stølsgård, men på grund af, at det er en kommerciel sag, kan vi ikke gå ind i selve sagen. Jørgen Stølsgård er ikke arresteret, og han modtager juridisk bistand fra egne advokater, lyder det fra kontorchef i Udenrigsministeriet Inge Duran gennem én af sine medarbejdere.
Jørgen Stølsgård, der driver Ringsted-virksomheden Berrifine A/S, er - fra sit ufrivillige ophold i Kina - ikke tilfreds med den sparsomme bistand. Han henviser til, at han siden sagens opstart har modtaget mange henvendelser fra forretningsmænd, der har oplevet lignende fremfærd fra kinesernes side.
Han er også kommet i besiddelse af et uddrag af kinesisk lov, som gør tilbageholdelse af forretningsmænd mulig.
- Heraf fremgår det, at en kinesisk domstol er berettiget til at tilbageholde en udenlandsk forretningsmand - legal representative - for firmaet - i al evighed, til han har accepteret den kinesiske domstols afgørelse, siger Jørgen Stølsgård og fortsætter:
- Når vi taler menneskerettigheder - og taler om almindelige købmænd - og vi har en handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, med udvidet mandat fra EU  formandskabet - så må der kunne gøres noget for, at forholdene for almindelige forretningsmænd i Kina ændres, skriver DAGBLADET Ringsted.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App