Minister: For mange aflyste tog

Foto: TV ØST

1100 aflyste tog var på Folketingets dagsorden i dag. Magnus Heunicke(S) krævede en forklaring af transportminister Lars Barfoed (K).

Nej!

Svaret var klart og kort, da transportminister Lars Barfoed i dag skulle forholde sig til, om det er godt nok, at pendlerne i årets første 11 måneder har kigget forgæves efter næsten 1100 aflyste tog på Sydbanen, Lille Syd og Nordvestbanen.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende. Antallet af aflysninger skal minimeres, fastslog ministeren.

Det var socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, der brugte spørgetimen i Folketinget i dag til at tage sagen om de mange aflyste tog op.

I mandags blev Magnus Heunicke interviewet til TV2 ØST om situationen. Se interviewet herunder:
[video:flv:081117_heunicketog.flv]

- Vi tør efterhånden ikke tage toget, når vi skal til møder eller hjem og hente børnene. Der er for mange aflysninger. Vi bliver nødt til tage bilen i stedet for, sagde Magnus Heunicke i dag til spørgetimen i Folketinget.

I løbet af næste år får de hårdt prøvede pendlere på Sjælland omsider nyt togvogne. DSB har været ude og lease en flåde af de såkaldte dobbeltdækker-vogne.

- Og det glæder vi pendlere os til, sagde Magnus Heunicke.

- Men det nytter ikke meget, at vi får nye vogne at sidde i, hvis det er samme gamle lokomotiver, som går i stykker i dag, der skal trække dem. Kan vi få nogle nye lokomotiver?, spurgte Heunicike ministeren.

Men der blev ikke udstedt nogen lokomotiv-løfter fra Folketingets talerstol i dag.

- DSB gør alt for at stampe nyt tog-materiel op. Og jeg går ud fra, at det ikke bare er passager-vognene, der skal fornys, sagde Lars Barfoed.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App