Minister kaldt i samråd i sag om frikommune-afslag

Foto: TV ØST

Venstres Jacob Jensen har kaldt kommunernes minister, Margrethe Vestager (R), i samråd om afslag på frikommuneforsøg i Odsherred Kommune.

Kommunernes minister, Margrethe Vestager (R), gav Odsherred Kommune afslag på frikommuneforsøg med 13-års skolegang, en turistfond med 200 kroner fra hver sommerhusejer i Odsherred og oprettelsen af et kommunalt trafikselskab med mulighed for gratis bustrafik i Odsherred.

Det får nu Venstres Jacob Jensen til at kræve Margrethe Vestager i et åbent samråd allerede i næste uge, skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Da vi sad med regeringsansvaret, ville vi give kommunerne mulighed for at afprøve nogle ting, som regler og love ellers satte forhindringer for, og derfor var jeg glad, da Margrethe Vestager slog sig op som kommunernes frihedsminister. Derfor undrer det også, når for eksempel Odsherred får afslag på sine frikommuneønsker, og når frikommunerne føler, at forsøget er blevet meget bureaukratisk, så vil jeg have ministeren til at komme med en forklaring, siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) er begejstret for Jacob Jensens opbakning.

- Det lyder rigtig spændende, og jeg har ingen problemer med at få hjælp fra en Venstremand. Jeg håber, at samrådet kan være med til at fastholde et politisk pres, så vi alligevel kan få lov til at eksperimentere, siger han og fortsætter:

- Når vi har fået nej, siger flere af de politiske ordførere, at det er fordi, Odsherred har slået for store brød op, men det bør da ikke ligge os til last, at vi er ambitiøse.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App