Minister dropper udkantskommission

Foto: TV ØST

Der bliver alligevel ikke nogen udkantskommission, sådan som S-SF tidligere har annonceret.

Socialdemokraterne og SF's kommission til udkantsdanmark bliver ifølge altinget.dk ikke til noget alligevel.

- Det var et forslag, der kom før valget, ikke et regeringsforslag. Vi må erkende, at vi har overtaget et håndvækrertilbud fra den forrige regering, og der er simpelthen ikke råd. udkantskommissionen bliver ikke til noget, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) til altinget.dk.

Før valget meldte Socialdemokraterne og SF ellers ud, at en ny regering ville nedsætte en kommission til regional udvikling. Den blev lanceret i et fælles udspil fra S og SF, der viste de planer, der havde for yderområderne. Der skulle gives en halv milliard til initiativet om året, og de 100 millioner skulle gå til at udmønte udkantskommissionens forslag.

At den nu bliver skrottet, skuffer formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard (V).

- Det er ærgerligt, at kommissionen bliver lagt i mølposen. Vi syntes, at det var en god ide med en kommission, da den blev foreslået, og det synes vi stadigvæk, siger Steffen Damsgaard til altinget.dk og fortsætter.

- Selv om ministeren siger, at der ikke er råd, så ser vi gerne, at man nedsætter en kommission, der kan komme med løsningsforslag, som man så kan føre ud i livet, så snart pengene er der.

Mens ministeren nu har droppet de planer, som altså skulle give 100 millioner kroner om året i tiltag vedrørende økonomi, vækst og offentlig service for at sikre en positiv befolkningsudvikling i udkantsområderne, har i stedet lanceret en ny plan.

Han har nedsat en såkaldt visionsgruppe med deltagelse af blandt andre Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven fra DR2 og Niels Hausgaard. Gruppen skal ikke komme med konkrete forslag, og der følger heller ikke penge med den.

- Visionsgruppen skal komme med nogle visioner og friske ideer. Og så skal den bidrage til debatten på en positiv måde, så det ikke bare handler om ‘den rådne banan'. Som Niels Hausgaard siger: 'Der er faktisk ret meget luksus i udkantsdanmark med de store vidder og sådan', siger Carsten Hansen til altinget.dk.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App