Det vi har sammen

Minestronesuppe

Mads er i køkkenet med lærer Kim Pedersen på Sorø Husholdningsskole. I dag laver de hurtig suppe og taler om skolen.

4 personer

Ingredienser

· 50 g udblødte og færdigkogte hvide bønner

· 2 løg i tern

· 1 presset fed hvidløg

· 2 stængler bladselleri i tern

· 2 gulerødder i tern

· 2 kartofler i små tern

· 1 squash i tern

· 1-2 ds. flåede tomater af god kvalitet

· 100 g god bacon skåret i tern

· ½ liter rødvin

· 1 liter grønsags eller hønsebouillon

Fremgangsmetode:

1. steg baconen og tilsæt alle grønsagerne. Retten må ikke tage farve

2. tilsæt rødvin og bouillon og lad retten småkoge i 20 minutter.

3. tilsæt bønnerne og lad dem koge med i ca. 5 minutter til retten er færdig.

4. server retten rygende varm og eventuelt med et godt durumbrød til. Hvis det ønskes tilsættes 1-2 spsk. fulde olivenolie til hver tallerkenanretning som yderligere anrettes med friske basilikumblade.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App