Det vi har sammen

Mindre medicin i svinestaldene

Foto: TV ØST

Der er sket et dramatisk fald i medicinering med antibiotika i de danske svinestalde. Tal fra Fødevarestyrelsen afslører, at der er sket et fald på 24 procent de seneste to år.

- Det er meget overraskende og meget positivt, siger ekspert i antibiotikaforbrug til dyr, Vibeke Frøkjær Jensen, seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet.

Danske svin er nu nogle af dem i Europa, som får mindst penicillin. Og ifølge seniorforskeren er æren dansk landbrugs, som har indført en selvregulerende gul-kort ordning, som ser ud til at have virket.

Alligevel oplever danske hospitaler flere og flere patienter med farlige resistente bakterier i kroppen.

- Vi oplever en stigning i antallet af resistente bakterier blandt almindelige danskere. En del af problemet er helt sikkert forbruget af antibiotika i landbruget. Der kommer også meget kød med resistente bakterier ind over grænserne - fra for eksempel Holland og Asien. Men vi ved ikke hvor meget. Der mangler en politisk løsning for at overvåge det importerede kød, siger Niels Frimodt-Møller, professor og overlæge på Hvidovre Hospital til Radio24syv.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App