Million til at bekæmpe pjækkeri

Foto: TV ØST

Ministeriet for Børn og Undervisning var i gavehumør i dag, de gav tilsagn om at støtte initiativer mod fravær, med syv millioner kroner.

Her i regionen, fik Næstved Kommune  næsten en halv million til prjekt "godt du sagde det", men Holbæk løb med den største pulje: Lidt over een million til et projekt der skal udbrede de erfaringer der er gjort i kommunens 10. klasse Center. Her har man de seneste år arbejdet med elektronisk registrering af fravær. Intet fravær udløser en glad "Smily". Nu er centret klar med næste trin:

-det handler om, at eleverne allerede inden skolestart udfylder et skema (på computer) hvor de  fortæller om deres styrker og svagheder, - og senere, sammen med deres kontaktlærer, skal de så sætte sig mål for fremtiden, siger lederen af 10. klassecentret i Holbæk, Jørgen Schandorff.

At det er vigtigt, at være obs på pjæk, er bevist i mange undersøgelser; Skoleelever der pjækker fra undervisningen, får de ikke bare en dårlig skoleuddannelse, -de risikerer at ende blandt de der aldrig kommer videre:

-nogen af de ting der gør, at unge falder fra i uddannelsessystemet, det er højt fravær og begyndende misbrug. Og skal vi ind og takle det, -hvis vi griber rigtigt tidligt ind, så har det en effekt. Sådan siger Jonas Wittendorff, Udviklingskonsulent i Holbæk Kommunes Børn- og ungesekretariat.

Nu skal erfaringerne fra 10. klassecentret bredes ud de af til kommunes andre skoler der leverer elever til de videregående uddannelser.

02:03 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App