Mikrolån på vej til mindre virksomheder

Foto: TV ØST

Bankerne vil ikke låne dem penge. Men nu er der mikrolån på vej til regionens mindre virksomheder.

Det kniber gevaldigt med væksten i regionens mindre virksomheder. Idéer og vilje er der nok af - men kapitalen mangler og bankerne har stort set lukket for det varme vand.

- Vi har rigtig mange, som kommer ind ad døren og siger: vi har behov for finansiering. Der er tale om flere hundrede virksomheder, fortæller Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland.

Derfor vil Væksthus Sjælland nu oprette en mikrolånsfond til regionens mindre virksomheder.

- Det at søge lån i en bank er ganske vanskeligt i øjeblikket. Specielt for vækstvirksomhederne. Der er simpelthen et hul i markedet, som den her fond skal fylde ud, fortæller Mads Váczy Kragh.

Pengene skal komme fra private investorer, fra staten og ikke mindst fra EU. Lånene vil lyde på op til én million kroner.

Væksthus Sjælland arbejder stadig på at skaffe investorerne. Direktøren har netop været i Bruxelles for at forsøge at rejse penge i EU. 

- Det er altafgørende, at der kommer nogle virksomheder igang i vores region, som skaber noget vækst og nogle arbejdspladser. Det giver os et højere skattegrundlag til at finansiere den velfærd, som vi alle sammen gerne vil have, siger Mads Váczy Kragh.

Hvis alt går som han håber, vil mikrolånsfonden kunne låne de første penge ud i 2013.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App