Mias morder bliver bag lås og slå

Foto: TV ØST

I dag klokken 13.30 skulle Retten i Glostrup have taget stilling til en løsladelsesbegæring på Steffen Kristensen, som i 2003 voldtog og kvalte den 12-årige Mia Teglgaard Sprotte fra Benløse. Nu er retsmødet dog blevet aflyst.

I en mail fra Steffen Kristensens beskikkede forsvarer Peter Ølholm til DAGBLADET Ringsted, skriver han:
»Begæringen er - for tiden - frafaldet. Mere kan jeg desværre ikke sige.«

Det er kun en uge siden, at Steffens Kristensens bistandsværge indgav en begæring om løsladelse af barnemorderen, efter at den 31-årige mand har afsonet ni år af sin forvaringsdom i Anstalten i Herstedvester. Hvad den præcise årsag til - indtil videre - at droppe kravet om løsladelse af Steffen Kristensen vides ikke. Både anklager, forsvarer, den dømte selv og forvaringsanstalten skulle i dag have fremlagt deres synspunkter på et åbent retsmøde i Retten i Glostrup. Sagen er nu udsat, og hvornår og om sagen tages op igen er endnu uvist.

Det var den 27. juni 2003, at Steffen Kristensen begik sin forbrydelse. Den seksuelt afsporede mand, som så dødsporno på nettet, havde planlagt at gennemføre en voldtægt af en ung pige. Det blev tilfældigvis Mia Teglgaard Sprotte, som en sommeraften i juni mødte manden på cykel. Hun blev skubbet af cyklen, kvalt med en snor og voldtaget. Først 17 dage efter drabet blev Steffen Kristensen anholdt, skriver DAGBLADET Ringsted

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App