Mette venter stadig på hjælp

Foto: TV ØST

Det er en venteposition Mette Wehlast og hendes familie befinder sig i. Hun er nemlig psykisk syg, men Faxe Kommune har ikke tilkendt hende førtidspension. Nu venter de på en afgørelse fra Statsforvaltningen.

Mette Wehlast lider af social fobi, angst og en kronisk depression. Alligevel får hun ingen hjælp fra kommunen, der har afvist hendes ansøgning om førtidspension.

- Jeg er altid hjemme. Jeg bryder mig ikke om at komme ud. Det er meget grænseoverskridende for mig, siger Mette Wehlast.

Mette Wehlast har derfor ikke haft en indtægt i over to år, og det har haft konsekvenser for Mette, hendes mand Tobias og deres to børn. De må se til, mens regningerne hober sig op.

-Det er den 29. i dag, og jeg har betalt regningerne med alle vores penge. I morgen må jeg køre ind forbi min mor og hente madvarer, siger Mettes mand Tobias Wehlast.

Mette Wehlasts ansøgning blev afvist, fordi hun kun deltog i 4 ud af 17 dage i arbejdsprøvningen. Hun forklarer selv, at hun var for syg til at møde op.

- På et tidspunkt, hvor vi traf afgørelsen, vurdere vi, at hun kunne få fodfæste på arbejdsmarkedet igen, sagde arbejdsmarkedschef i Faxe Kommune, Kasper Sonne, i november 2011 til TV2 ØST.

Mette Wehlast ankede afgørelsen til Statsforvaltningen 1. november 2011, men hun har endnu ikke fået svar. Svartiden skulle have været 13 uger, men da de rykkede for svar, fik de at vide, at Statsforvaltningen var ved at behandle sagerne fra august.

- Vi står med minus 9000 kr. om måneden i snit, siger Tobias Wehlast og uddyber:

- Det har kostet os en tvangsauktion og utallige kreditorer, der ikke kan få deres penge.

Tobias Wehlast tjener nemlig for meget til, at Mette Wehlast kan få kontanthjælp, men han kan ikke få lønnen til at række til en familie med to voksne og to børn.

Ifølge Landsforeningen SIND kan de lange ventetider for behandling af denne slags sager få barske konsekvenser

- Det går ud over hele familien, siger Mogens Nielsen, der er formand for SIND Storstrøm.

- Desværre ser vi ofte, at de bliver skilt. De kan ikke holde det ud, siger Mogens Nielsen.

Mette og Tobias Wehlast håber, at det ikke ender der for dem.

- Vi elsker hinanden. Det kan ikke være rigtigt, at man skal blive skilt, for at jeg kan få noget hjælp, siger Mette Wehlast.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Statsforvaltningen Sjælland.

01:51 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App