Meta Fuglsang tabte magtkamp

Foto: TV ØST

Meta Fuglsang tabte magtkampen i SF. Kalundborgkredsens folketingskandidat blev valgt fra, da partiets landsledelse søndag eftermiddag udpegede nye næstformænd.

SF's landsledelse har i stedet valgt Mattias Tesfaye og Mette Touborg som nye næstformænd i SF. Det sker selvom Meta Fuglsang fik flest stemmer blandt de delegerede.

- Vi har valgt to gode næstformænd, og så har jeg ikke mere at sige til det, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Dermed lægger Villy Søvndal og landsledelsen sig måske ud med nogle af deltagerne i landsmødet. Meta Fuglsang fik nemlig flest stemmer blandt de delegerede, da der skulle udpeges medlemmer til landsledelsen.

De to spidskandidater, Tesfaye og Fuglsang, er lidt firkantet blevet udlagt som repræsentanter for hver sin politiske linje. Tesfaye for et arbejderparti med vægt på lønmodtagere - Fuglsang for et folkeparti, hvor der også er plads til de svageste og akademikerne.

Tesfaye er blevet set som Villy Søvndals foretrukne kandidat, mens Meta Fuglsang er populær i baglandet på baggrund af sit hidtidige arbejde som næstformand.

Efter ugevis af spekulationer og intern diskussion om næstformandsposten i SF, meldte Lejreborgmester Mette Touborg og Mattias Tesfaye fredag ud, at de sammen ønsker at påtage sig den ombejlede opgave som næstformænd.

Mattias Tesfaye fik 184 stemmer ved afstemningen til Landsledelsen, mens Meta Fuglsang fik 224. Det betyder, at de to næstformandskandidater fik henholdsvis næstflest og flest stemmer i salen.

Til gengæld har kompromiskandidaten Mette Touborg kun fået 149 stemmer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App