Mern-plejebarn: Nu tør andre at stå frem

Foto: TV ØST

Tidligere plejesøn mener, at dom over plejeforældre i Mern-sagen giver andre misbrugte børn blod på tanden.

Med fængselsstraffe på henholdsvis to år og seks måneder til plejefaren og to år til plejemoren i den såkaldte Mern-sag er vejen banet for andre børn, der tøver med at anmelde voldelige overgreb til politiet.

Det mener den tidligere plejesøn ML, der var til stede ved tirsdagens retsmøde i Retten i Nykøbing Falster.

- Nu vil andre børn turde at stå frem og fortælle, at de også har levet med vold. Og at de også har frygtet at fortælle nogen om det, siger den i dag 22-årige ML, der var i pleje på den sydsjællandske gård fra 2001 til 2008.

Han vil ikke tage stilling til, om dagens dom er retfærdig eller ej.

- For mit vedkommende er det ikke så vigtigt, hvor høj straffen er. Jeg mener, at det er vigtigt, at de bliver dømt. Så kan man se, at vi levede under nogle rigtig grumme forhold, siger han.

En mor til et andet tidligere plejebarn - drengen JS, der stak af fra Mern i 2009 og politianmeldte plejeforældrene - mener dog, at dommen er for mild.

- I forhold til en frifindelse er dommen okay. Men jeg synes, den er for mild. De skulle have haft mindst fire år begge to, siger Zilke Dalsgaard efter retsmødet.

Hendes søn, JS, var ikke til stede i retten tirsdag. Men om sønnens reaktion på dagens dom, siger Zilke Dalsgaard:

- Jeg ved, han bliver glad for at høre, at de er dømt.

Ved sidste uges procedure argumenterede forsvaret for frifindelse. Og det dømte ægtepar ankede da også dagens dom på stedet.

- Det er en sag, som har kørt på vidnebeviser. Og jeg undrer mig meget over dommens udfald. Det er en meget hård dom, siger Helle Hougaard Jensen, der er den tidligere plejemors forsvarer.

Ud over fængselsstraffen skal plejeforældrene betale mere end 225.000 kroner i erstatninger til de forurettede børn samt sagsomkostningerne.

Samtidig frakendes de retten til at arbejde med børn eller unge under 18 år.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App