Mern-forældre kendt skyldige

Foto: TV ØST

Plejeforældrene fra Mern kendt skyldige i at have terroriseret deres plejebørn.

Det er de tidligere plejeforældre blev dømt for:

  • Begge plejeforældre har i perioder over flere år holdt tre små plejebørn indespærret på den sydsjællandske gård i Mern.
  • De har gennem en lang årrække udøvet vold med karakter af mishandling mod seks andre plejebørn. Plejefaren er alene ansvarlig for volden begået mod det ene af de seks børn.
  • Plejefaren er desuden dømt for at have truet flere af børnene, mens begge plejeforældrene har vanrøgtet børnene ved blandt andet ikke at sørge for ordentlig beklædning.
  • Volden, der indbefatter slag med knyttet hånd, flad hånd, spark og skub, er primært begået af plejefaren, men ikke uden plejemorens indblanding og viden.
  • Ud over fængselsstraffene skal ægteparret betale erstatninger til børnene på mere end 225.000 kroner samt sagens omkostninger. Derudover er de blevet frakendt retten til at have med børn eller unge under 18 år at gøre.
  • Begge de dømte anker dommen til Østre Landsret.

Skyldig.

Det var tirsdag Retten i Nykøbing Falsters konklusion i den såkaldte Mern-sag.

Den 60-årige plejefar blev straffet med fængsel i to år og seks måneder, mens plejemoren på 54 år blev idømt to års fængsel.

Begge har anket dommen til frifindelse i Østre Landsret.

Anklageren i sagen havde på forhånd krævet mindst tre års fængsel, mens forsvarene krævede total frifindelse.

Mern-sagen har i bund og grund handlet om, om plejeforældrene fra Mern igennem 20 år har misbrugt ni plejebørn fysisk og psykisk. Familiens to egne børn skulle dog angiveligt være gået fri af de hårde forhold .

Mere end 30 vidner har aflagt forklaring til retten, og beskyldningerne fra begge sider har været meget grove.

Sagen er blevet sammenlignet med Brønderslevsagen, og anklager om vold og trusler om død og lemlæstelse var hverdagen for plejebørn hos familien.

Mern-sagen blev kendt af politiet i december 2009, da en 17-årig plejesøn stak af og fortalte om forholdene i hjemmet til en bekendt. Kort efter blev de fire plejebørn, der boede hos familien, fjernet fra hjemmet.

TV2 ØST følger sagen.

 

06:09 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App