Det vi har sammen

Menu til en Statsminister

Foto: TV ØST

Restaurant Babette i Vordingborg havde fint besøg i dag, da Statsministeren med følge kiggede forbi.

Glassene fik en ekstra gang med pudsekluden på restaurant Babette i Vordingborg her til aften. Statsministeren var nemlig på besøg, og med sig havde hun Færøernes Lagmand og Grønlands landsstyreformand.


- Alle vores gæster er selvfølgelig særlige for os, men en aften som i aften er vi selvfølgelig lige lidt mere spændte, siger indehaver af Babette Henrik Pedersen.


Statsminister og følge har dagen igennem  været på rundtur i regionen i forbindelse med det årlige rigsmøde. Som start på mødet var gæsterne inviteret til Bogø, hvor statsministeren har sommerhus.


- Jeg ville gerne vise en egn frem som jeg holder meget af, og derfor skulle vi i dag en tur til Bogø og til Møn og så til slut her til Vordingborg, fortæller Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).


Det skal være fint, når rigsfællesskabets fremmeste kommer til bords. Menuen var på tre retter og bestod af havtaskekæber, svinebryst med trøfler og kærnemælkis.


I disse økonomiske krisetider giver staten ikke penge ud til hvad som helst, og prisen per kuvert på 725 kroner er det maksimale en statsminister må bruge på et restaurationsbesøg.


- Det er mine og dine skattemidler der bliver brugt, og derfor er det jo rimeligt nok med nogle retningslinjer som vi skal overholde, fortæller Henrik Pedersen.


I morgen er sidste dag, hvor der afholdes rigsmøde og det kommer til at foregå under mere formelle rammer på kunstmuseet Arken i Ishøj ved København.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App