Mentornetværk hjælper flygtninge

Foto: TV ØST

Et nyt mentornetværk under navnet Q4400 skal hjælpe til integration af flygtninge- og indvandrerkvinder i Kalundborg.

Siden i sommers har frivillige kvindelige mentorer arbejdet for integrationen af indvandrer- og flygtningekvinder i Kalundborg.

Mentornetværket, der går under navnet Q4400, er startet af Helle Laursen Petersen blandet andet med det formål at bygge bro mellem kulturene i lokalsamfundet.

- Målet for mig ville være at se den udenlandske familie og den danske familie komme gående i gågaden en lørdag formiddag ind for at få kaffe - hvor man kan se at mentorskabet har udviklet sig til et venskab, siger hun.

18-årige Hevin Hassan er flygtning fra Syrien. Hun har de seneste fem måneder haft jævnlig kontakt med sin personlige mentor 24-årige Line Keinicke, der er uddannet pædagog.

- Jeg får hjælp til lektier, og vi snakker meget om kulturforskelle. For eksempel, at man i Danmark godt må have en kæreste før ægteskabet, men det må man ikke i Syrien, siger Hevin Hassan.

Mentornetværket består udelukkende af frivillige danske kvinder fra Kalundborg.

- Hvis jeg bare kan være med til at hjælpe Hevin en lille smule på vej til at få en lys fremtid i Danmark med et netværk og en uddannelse, så er det nok motivation for mig, siger Line Keinicke.

Q4400 er foreløbigt kun til gavn for kvinder i Kalundborg, men Helle Laursen Petersen har søgt 4 millioner kroner fra statens Satspulje i håb om at kunne udbrede konceptet til resten af landet.

03:00 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App