Medicinudgifter dræner sygehuse

På to år er medicinudgifterne steget med over 25 procent. Det er én af grundene til, at sygehusene ikke kan overholde budgetterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når landets sygehuse i øjeblikket gennemfører massefyringer, er en af de væsentlige årsager, at udgifterne til medicin er steget eksplosivt. 

 Det strider mod den hidtidige hovedforklaring fra Danske Regioner om, at budgetterne alene er overskredet, fordi sygehusene har behandlet langt flere patienter, skriver Berlingske Tidende.
 
Alene fra 2007 til 2009 er medicinudgifterne steget med over 25 procent - fra 4,2 milliarder kroner til skønnet 5,3
milliarder kroner. Det sker på trods af flere års forsøg på at lægge loft over udgifterne til medicin.
  
- De stigende medicinudgifter er fortsat et problem og bestemt én af grundene til, at regionerne har måttet fyre sygehuspersonale. Når området er rammestyret, bliver regionerne jo nødt til at finde besparelserne et sted, siger Jes Søgaard, direktør i Dansk Sundhedsøkonomisk Institut, DSI, til avisen.
  
Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er enig og har tænkt sig at gøre udgifterne til sygehusmedicin til et af
nøglepunkterne i de kommende forhandlinger med regeringen om regionernes budget.
  
- Da det langt hen ad vejen er en villet udvikling, så må man også acceptere, at det koster noget. Vi vil da helst være fri for at skulle fyre folk, siger Bent Hansen til Berlingske Tidende. Han venter, at op imod 2000 stillinger skal nedlægges på landsplan.

/ritzau/


Nyhedsoverblik