Medarbejderes løn sænkes i Inspiration

Foto: TV ØST

For at redde arbejdspladser i den landsdækkende isenkræmmerkæde Inspiration bliver medarbejdernes løn sat ned.

Fra den 1. august får medarbejderne i isenkræmmerkæde Inspiration færre penge ind på kontoen, når lønnen går ind. Kæden har blandt andet butikker i Næstved, Nykøbing Falster, Holbæk og Køge.

De menige medarbejdere går omkring 1.000 kr. ned i løn, mens cheferne kan vente sig en noget større lønnedgang. Det skriver P4 Sjælland.

Ifølge P4 Sjælland skrumper lønsedlen, fordi virksomheden vil redde arbejdspladser efter, kæden har kæmpet med økonomien i en række år.

Holbæk slipper
Den gennerelle lønnedgang kommer ifølge Nordvestnyt.dk ikke til at ske i Holbæk.

I alt er det 41 butikker, der bliver ramt af nedskæringerne. Det er de butikker, som er Inspirations-kæden ejer. Derudover er der 9 associerede butikker, som ikke nødvendigvis behøver at underlægge sig lønnedgangen.

Inspirations-afdelingen i Holbæk er associeret og ejet af Peter Zinck. Han fortæller til Dagbladet Nordvestnyt, at medarbejderne i Holbæk ikke bliver ramt af nedskæringer på deres lønninger.

HK går imod
I HK mener man ikke, at den kollektive lønnedgang er den rigtige måde at løse de økonomiske problemer på.

- Vores medlemmer skal ikke på deres løn betale for at holde en virksomhed kørende, der ikke er sund, og som ikke kan drives af sig selv, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen til P4 Sjælland.

Alligevel oplyser P4 Sjælland, at HK mener, at en lønnedgang er bedre end en fyreseddel.

I Dansk Erhverv kender man godt fænomenet.

- Hvis man vil overleve som virksomhed, så må man tilpasse omkostningerne til den virkelighed, der er, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Ole Steen Olsen til P4 Sjælland.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App