Max 30 minutter på skadestuen

Foto: TV ØST

Patienter på skadestuerne skal højest vente en halv time på behandling. Det mener Socialdemokraterne og SF. Men der er lang vej til den målsætning her i landsdelen.

Behandlingen skal gå hurtigere på landets skadestuer. Det mener Socialdemokraterne og SF, der i dag gav et nyt løfte til syge og tilskadekomne danskere:

95 procent af alle patienter på landets skadestuer skal i behandling inden for en halv time.

Men her i regionen er der lang vej til målet. Det mener i hvert fald en overlæge fra Akutafdelingen på Slagelse Sygehus:

- Jeg synes absolut at sundhedsvæsnet trænger til den indsprøjtning, som gør, at vi kan leve op til de målsætninger, vi i forvejen har. Men at 95 procent skal kunne blive behandlet inden for en halv time, det er nok lidt overdimensioneret, siger Overlæge Claus Le.

Han mener i forvejen, at det er vanskeligt at leve op til Region Sjællands målsætning om at visitere 85 procent af patienterne inden for en time. I følge Region Sjælland er de fleste sygehuse i landsdelen dog tæt på at nå målsætningen.

- Jeg tror på, at det er realistisk. Dels med flere ressourcer og dels med en såkaldt visitationstelefon, som den, der bliver indført i Region Sjælland fra 3. oktober, siger regionsrådsmedlem og folketingskandidat Flemming Stenild fra Socialistisk Folkeparti.

Socialdemokraterne og SF har budgetteret med 100 millioner kroner til at nedbringe ventetiderne.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App