Mange kæledyr får nyt hjem

Foto: TV ØST

Knap 4000 hunde og katte fik i løbet af 2011 et nyt hjemme via Dyrenes Beskyttelses internater.

I 2011 fik 10 dyr om dagen nye hjem via Dyrenes Beskyttelses internater. I alt fik 3725 hunde og katte et nyt hjem - 810 kom fra internater her i regionen.

- Jeg er naturligvis glad for tallene, for det betyder, at Dyrenes Beskyttelse hver dag i snit har hjulpet 10 dyr til et nyt, godt liv. Dyr, som manglede en familie og et sted at bo. Så det er vi i Dyrenes Beskyttelse meget tilfredse med, siger Lotte Brink, dyrlæge og projektleder for internaterne i Dyrenes Beskyttelse.

De mange katte og hunde kommer blandt andet til et af Dyrenes Beskyttelses internater, fordi de ikke længere kan bo hos deres ejer. Det kan være, at ejeren har fået allergi overfor dyret, er blevet nødt til at flytte eller måske netop har fået børn og derfor ikke har overskud til at tage sig af kæledyret.

Men desværre er der også flere triste skæbner bag tallene fra Dyrenes Beskyttelses internater. En stor del af de godt 4.000 hunde og katte stammer nemlig fra dyreværnssager.

- Det betyder, at mange af hunde og kattene kom til internaterne, fordi de ikke havde det godt, der hvor de var. Dyrene var enten underernærede, dehydrerede, alvorligt syge eller ligefrem mishandlede, siger Lotte Brink.

Fakta:

•I 2011 fik 2541 katte et nyt hjem via Dyrenes Beskyttelses internater. For hunde er tallet 1184.
•Yderligere blev et mindre antal marsvin, kaniner, kanariefugle, undulater og chinchillaer også formidlet videre til nye hjem.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App