Løber vandt Klinteløbet med 44 minutter

Det hårde Klinteløb på Møns Klint blev lørdag afholdt for 8. gang, og den hurtigste løber klarede 10 kilometer på 44 minutter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag klokken 10.00 tog omkring 350 løbere hul på det 8. Klinteløb på Møns Klint. Her begav mænd og kvinder sig ud på en rute på fem kilometer, som de seje tog to gange for at komme op på ti kilometer.

Ruten gik langs klintekanten, i klinteskoven og på flintestranden foran Møns Klint. Turen slutter med den hårde trappe på 497 trin.

Den første mand, som gennemførte de ti kilometer, var Alexander Siedler Nielsen. Han vandt med tiden 44 minutter og 13 sekunder. Han blev stærkt efterfulgt af Caimin Tom, som kom ind på tiden 45 minutter og 31 sekunder.

Den hurtigste kvinde var Rikke Jeanette Nielsen. Hun passerede de ti kilometer på en time, tre minutter og 53 sekunder. Andenpladsen gik til Lise Larsen med tiden en time, syv munutter og et sekund.

Den hurtigste til at gennemføre ruten på fem kilometer var Bjørn Haldur med 22 minutter og 57 sekunder.

Det er første gang det internationale sportsbrand Xterra er med til at afvikle Klinteløbet i samarbejde med GeoCenter Møns Klint. En af arrangørerne er meget tilfreds med afviklingen af løbet.

- Vi var lidt loren ved om det ville regne, men heldigvis fik vi kun lidt vind, så alt i alt er det gået godt, siger Kenneth Munk Reichardt, som er stævneleder.