Ingredienser
Bøf Lindström
- 400-500 g hakket oksekød
- 1 dl. hakket rødbeder
- 2 spsk. kapers
- 1 æg
- 100 g hvedebrød i tern.
- 1½ dl. mælk
- Smør/olie til stegning
Rodfrugter
- 500 g kartofler
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 selleri
- 1 løg
- ½-1 dl vegetabilsk olie
- 1 spsk. salt samt et godt drys peber.
Urtedressing
- 5 dl cremefraiche 9 eller 18%
- 1 bdt. persille eller urter efter egen smag
- Salt og peber
Fremgangsmetode:
- bland alle ingredienserne til bøfferne og lad den efterfølgende hvile i 30 min. gerne mere.
- klargør alle grønsagerne, skær dem i mundrette stykke. Bland alle grønsagerne med salt og peber samt olien. Bages i ovn ved 200 g i 45 min i et ildfast fad, husk at vende grønsagerne ind i mellem.
- Ingredienserne til dressingen røres sammen.
- Farsen formes til 4-6 bøffer og steges 7-8 min på hver side alt efter tykkelsen på bøfferne.
Husholdningslærerens køkkentips:
Hvis man ønsker andre grønsager kan græskar, persillerødder og porre anbefales. Pas på varmen til bøfferne, de kan let blive branket pga. sukkerindholdet i kapers og rødbederne karamellisere.