Mads i køkkenet 21.1

Bøf Lindström med bagte rodfrugter og urtedressing

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser

Bøf Lindström

  • 400-500 g hakket oksekød
  • 1 dl. hakket rødbeder
  • 2 spsk. kapers
  • 1 æg
  • 100 g hvedebrød i tern.
  • 1½ dl. mælk
  • Smør/olie til stegning

Rodfrugter

  • 500 g kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 selleri
  • 1 løg
  • ½-1 dl vegetabilsk olie
  • 1 spsk. salt samt et godt drys peber.

Urtedressing

  • 5 dl cremefraiche 9 eller 18%
  • 1 bdt. persille eller urter efter egen smag
  • Salt og peber

Fremgangsmetode:

  1. bland alle ingredienserne til bøfferne og lad den efterfølgende hvile i 30 min. gerne mere.
  2. klargør alle grønsagerne, skær dem i mundrette stykke. Bland alle grønsagerne med salt og peber samt olien. Bages i ovn ved 200 g i 45 min i et ildfast fad, husk at vende grønsagerne ind i mellem.
  3. Ingredienserne til dressingen røres sammen.
  4. Farsen formes til 4-6 bøffer og steges 7-8 min på hver side alt efter tykkelsen på bøfferne.

Husholdningslærerens køkkentips:

Hvis man ønsker andre grønsager kan græskar, persillerødder og porre anbefales. Pas på varmen til bøfferne, de kan let blive branket pga. sukkerindholdet i kapers og rødbederne karamellisere.

 

 


Nyhedsoverblik