Det vi har sammen

Madlavning for mænd

Foto: TV ØST

Her er opskrifterne fra vores direkte indslag fra Grevinge Centralskole, hvor ti mænd svinger potter og pander hver anden tirsdag.

02:28 Luk video

 

Muslingesuppe - 4 personer:

1,8 kg. blåmuslinger

Smør

Karry 1 tsk. ca.

2 løg – hakket

4 fed hvidløg

2 porrer i strimler

2 gulerødder i tynde strimler.

1 fennikel i fine strimler

1 bdt. dild

salt og peber

4 dl. tør hvidvin

5 dl. fløde

1 bdt persille. Hakket.

  • Rens muslingerne grundigt under rindende vand ( de muslinger der ikke lukker sig ved et let bank i bordet, kasseres da de er døde eller syge) Fjern skægget.
  • Svits grøntsagerne i lidt smør 1 – 2 min. . (smørret må ikke brune)
  • Tilsæt hvidvin.
  • Lad det koge uden låg til vinen næsten er væk.
  • Tilsæt muslingerne
  • Lad suppen koge under låg i 5 min. ( til muslingerne
  • har åbnet sig,( dem der ikke åbner sig kasseres)
  • Tilsæt fløden og kog den lidt endnu.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Lige inden servering i varme tallerkener, tilsættes hakket dild og persille.
  • Tag muslingerne op i varme tallerkener, fordel suppen over.

20 stk. kuvertbrød:

50 g smør

1 ½ dl. Mælk

15 g gær

1 æg

250 g mel (4 dl. )

½ tsk. Salt

Æg til pensling

  • Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i den lune væske.
  • Ælt æg, mel og salt i dejen. – Hæver tildækket til dobbelt størelse.
  • Form dem til horn, boller eller andre slags kuvertbrød og hæver 20 min på bagepapir.
  • Smøres med pisket æg
  • bages ved 200 gr. Ca 15 min. Til de er færdige.

Farseret, indbagt svinemørbrad. - 4 personer.

1 stor svinemørbrad / + 400 g hakket flæskekød

1 løg + 2 fed hvidløg / lidt chili

1 æg

2 spsk. Hvedemel

200 g champignon + hakkede krydderurter

3 plader butterdej

½ dl. mælk

Salt og peber

  • Brun mørbraden på panden og lad den blive kold.
  • Rør Farsen:
  • Kødet æltes med salt, tilsæt ægget, rør melet i, tilsæt mælken lidt ad gangen, bland krydderurter, presset hvidløg, chili, løget og de hakkede svampe i farsen.
  • Smag til med salt og peber
  • Læg butterdejen "overlappet" på et let melet bord.
  • Rul dejen tyndt ud så den passer med størrelsen på mørbraden (drys lidt mel på overfladen når der rulles med kagerullen).
  • Smør farsen ud over dejen i mørbradens størrelse.
  • Læg mørbraden ovenpå, rul, saml og luk dejen omkring den.
  • Læg den på bradepanden, på bagepapir med samlingen nedad. Prik dejen med en kødpind.
  • Smør med æg og sæt den i ovnen ved 200 gr.
  • Bages til dejen er brun og sprød, ca. 1 time

Serveres med sauce bordelaise (rødvinssauce):

½ spsk. Smør

1 kvist timian + 1 skalotteløg

2 dl. Rødvin

1 laurbærblad

Groft kværnet peber

4 dl. Fond (sky el. bouillon)

1 tsk. Tomat pure`

Oksemarv.

  • Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde.
  • Tilsæt vin, timian, laurbærblad og peber.
  • Lad det koge ned til ca. 1 dl. – Si det og bland det med de 4 dl. Fond
  • Tilsæt tomatpure og lad saucen koge et par minutter, smag til med salt.
  • Jævn evt. med lidt maizena (majsmel)
  • Skær marven i små tern og blancher` i ganske lidt vand – lad den dryppe af.
  • Kom den i saucen ved servering.

Server hvide kogte kartofler og grøn salat til denne ret.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App