Mad fra den gamle kogebog

Kalundborg Medborgerhus har i denne uge sat mad på menuen som ihvertfald ikke er hverdagskost: spegesild med løgsovs, pærevælling, kandiserede æbler

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg Medborgerhus har i denne uge sat mad på menuen som ihvertfald ikke er hverdagskost: spegesild med løgsovs, pærevælling, kandiserede æbler og andet godt.

Opskrifterne er hentet i gamle fortællinger om Kalundborg. Med den specielle menu, viser husets kokke og frivillige hvordan bespisningen var i Kalundborg for 95 år siden, hvor en femtedel af byens daværende befolkning måtte ty til Folkekøkkenet for at få stillet sulten.

Nu kan husets brugere så opleve fortiden gennem maden. Og grønkålssuppe, grisehaler og pandekager er ikke så langt fra det der ellers serveres i huset

-Vi har grøddag en dag om ugen, med boghvedegrød, byggråd og sagovælling, og det er rimeligt populært, siger Medborgerhusets leder Marianne Madsen.

Det specielle menukort gælder kun i denne uge


Nyhedsoverblik