Lusket tyv ville snøre ældre ægtepar

Foto: TV ØST

En falsk forsikringssælger forsøgte at malke ældre par for oplysninger om sikkerheden i deres hjem.

Man siger, at det især i krisetider er vigtigt med medarbejdere, som kan tænke ud af boksen og skabe nye muligheder for indtjening.

Det gælder åbenbart også i den kriminelle underverden, hvor et ældre ægtepar fra Kirke Eskilstrup i Holbæk Kommune er blevet forsøgt narret af en formodet tyveknægt.

- Kvinden bliver ringet op af en person, som udgiver sig for at sælge billige forsikringer, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den nysgerrige telefonsælger havde en række af spørgsmål til kvinden omkring, hvordan ægteparret havde valgt at sikre deres hus mod indbrud.

 - Han ville vide, om de havde tyverialarmer, og om de havde hund, fortæller Martin Bjerregaard.

Den falske forsikringssælger gjorde sig også anstrengelser for at finde ud af, om der var noget at værdi at komme efter i ægteparrets hjem.

- Han spurgte blandt andet ind til, hvad de havde af indbo, og ville i det hele taget have de oplysninger, som man normalt giver, når man tegner en indboforsikring, fortæller Martin Bjerregaard.

Midt- og Vestsjællands Politi har indtil videre kun modtaget den ene anmeldelse, som peger i retning af en udspekuleret tyveknægt.

- Han præsenterede sig blandt andet ved at sige, at man jo hører så meget om, at forsikringer bliver dyre, men fortalte, at de i virkeligheden bliver billigere, fortæller Martin Bjerregaard.

Det var kvindens 71-årige ægtemand, som blev mistænksom og anmeldte sagen til politiet.

Det er ofte ældre mennesker, som er ofre for udspekulerede tricktyve, som udgiver sig for at være andet, end de er.

    

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App