Lundby efterskole trætte af mistillid

Foto: TV ØST

Der var ikke tale om en sejltur men en friluftstur i vandkanten, da en flok elever i tirsdags var i vandet med kanoer på Dybsø Fjord i hård kuling. Sådan lyder forklaringen fra Lundby efterskole.

Lokale slog alarm da de i tirsdags så kanoer med skolebørn i vandet ved Basnæs syd for Næstved. Men efterskolen mener, at folk overreagerer efter ulykken i Præstø.

 - Nu må det simpelthen holde op. Vi er så forsigtige med sikkerheden efter ulykken ved Præstø, siger viceforstander Lars Jensen. Han forklarer, at der slet ikke var tale om en sejltur, men en friluftstur, hvor eleverne blandt andet skulle lave en flåde af kanoerne i vandet.

Men Søren Mikkelsen er uenig. Da han så efterskoleeleverne i vandet ringede han til søfartsstyrelsen. De spurgte om eleverne var ude at sejle, og han bad dem definere "ude at sejle". Han fik et klart svar:

  - De sagde, at lige så snart man slipper en fortøjling, er man ude og sejle. Og det måtte jeg så sige, at de var, siger Søren Mikkelelsen.

Både Søren mikkelsen og hans svigerfar Henning Ambæk er erfarne sejlerere. Med vindstød på op til 22 meter per sekunder ikke de i tvivl om, hvad de synes om efterskolens udflugt.

 - Det er fuldstændig forrykt at tage ud i sådan et vejr, siger Henning Ambæk. Svigersønnen bakker ham op:

 - Aldrig nogensinde ville jeg være taget ud i det vejr, siger han.

På søfartsstyrelsens opfording kom politiet til stedet, men da var alle elever oppe af vandet.  Lundby Efterskole ryster de på hovedet af kritikken.

 - Det må være fordi, det er Lundby Efterskole. Lige så snart det har noget med vand at gøre, bliver det blæst op til noget, som ingen steder hører hjemme, siger Lars Jensen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App