Lukning af asylcenter ærgrer lokalområde

31. august lukker asylcentret i Sigerslev på Stevns. 30 ansatte er fyret og lukningen får også betydning for flere lokale virksomheder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Asylcentret i Sigerslev ved Store Heddinge må snart lade nøglen rotere i nøglehullet for sidste gang.

De cirka 300 asylansøgere skal rykke ud inden 31. august, hvor Udlændingestyrelsen lukker det ned. i går rykkede de første 14 ud.

- Alvoren går op for os alle sammen - både beboere og personale - når vi kan se, at vi siger farvel, og værelserne er tomme, siger centerleder Helle Jørgensen

Omsætningen vil falde

Mange lokale virksomheder vil desuden mærke forandringen i omsætningen. De cirka 300 enlige mænd, der bor på asylcentret bruger mange penge i de nærmeste butikker, og asylcentret bliver ofte tilset af den lokale tømrermester Jimmy Schrøder:

- Vi har løbende haft folk derude, så det vil betyde, at vores omsætning vil falde, og vi skal ud og finde nye kunder til vores servideafdeling, siger han.

Det er Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at asylcentret skal lukke. Ifølge Røde Kors er det primært på grund af centrets beliggenhed.

Dårlige busforbidnelser

- Asylcentret ligger på det yderste af Stevns. Det er ikke nemt at komme ind til byen og komme til læge eller i skole, fortæller asylchef i Røde Kors, Anne La Cour.

En ny lov har desuden betydet, at flere asylansøgere har fået lov til at flytte ud af asylcentrene og bo for sig selv.

- Det frigiver jo nogle pladser rundt omkring, som de her 300 enlige mænd fra Asylcenter Sigerslev så kan få, siger hun.

Nogle af de 30 ansatte på asylcentret har fået nyt job, men det er endnu ikke lykkedes Helle Jørgensen.

Du kan ikke bare få et job på et andet asylcenter?

- Det har ikke været muligt, og det er klart, at de andre asylcentre har jo også deres personale, fortæller hun.


Nyhedsoverblik