Lukker for det varme vand

Danskere, der ikke betaler deres varmeregninger, må i fremtiden regne med, at der lukkes for vand og varme til boligen. Guldborgsund er een af de kommuner, der rent administrativt har adskilt forsyningsselskaberne fra kommunerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Der er lukket for det vame vand".

Den besked vil flere økonomisk trængte familier få fremover. I mange tilfælde er det nemlig ikke længere kommunerne, der står bag vand- og varmeforsyningen, men selvstændige selskaber, der administrativt er adskilt fra kommunerne. Det betyder, at de ikke længere skal gøre udlæg i kundens ejendom, hvis vedkommende ikke betaler. Nu kan de - ifølge deres egen opfattelse - afkorte forløbet og skride direkte til lukning, når der ikke reageres på rykkere.

Ifølge DR Sjælland har Guldborgsund Forsyning allerede annonceret den nye praksis

- Det er blevet det samme at købe vand som at købe fjernsyn: Hvis man har penge, kan man få - ellers ikke, siger direktør Flemming Bach fra Guldborgsund Forsyning.

I forvejen viser tal, at elselskaberne i et voksende antal tilfælde lukker for strømmen til kunder, der ikke kan betale.

Men Forbrugerrådet advarer mod udviklingen.

- Vi kan frygte, at privatiseringen kan medføre, at forsyningsselskaberne ikke tager de nødvendige hensyn til de mennesker, der kommer til at lide under lukninger, siger økonom Martin Salamon fra Forbrugerrådet.

- Derfor er det vigtigt, at selskaberne er sig deres samfundsansvar bevidst, siger Salamon til DR Sjælland.

Han peger på, at forsyningsselskaberne i reglen er monopoler, som kunderne ikke kan fravælge, hvis der opstår uenigheder.


Nyhedsoverblik