Luk politistationen

Foto: TV ØST

Politistationen i Slagelse skal ikke længere have åben efter klokken 18 - Sådan lyder et forslag fra politiet selv.

Telefonerne er tavse, og der er langt mellem besøgene. Derfor foreslår Slagelse Politi nu, at lukke politistationen i weekenden og om aftenen, så betjentene i stedet kan patruljere på gaden.

- Der er kun ganske få henvendelser på politistationen i aftentimerne og weekenden. Vi mener derfor, at vi kan gøre en bedre indsats ude på gaden, fortæller politidirektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Jesper Vorstrup Rasmussen.

I følge politidirektøren vil en lukning i de pågældende tidsrum kunne frigive, hvad der svarer til fem årsværk. Pengene skal i stedet bruges på at mindske kriminaliteten i Nordbyen i Slagelse og på Motalavej i Korsør.

- Det vil vi gøre ved at få en betydelig større nærhed mellem specielt udpegede betjente og lokalbefolkingen i de pågældende områder, fortæller Jesper Vorstrup Rasmussen.

Hvis forslaget skal blive en realitet, kræver det at alle forligspartierne bag politiforliget stemmer for. Dansk Folkeparti vil først have garanti for, at der reelt vil komme mere politi på gaderne.

- Det skal vi være helt sikre på, inden vi siger ja til den her ændring. Vi skal være helt sikre på, at borgerne kan føle sig trygge, siger Peter Skaarup, retsordfører i Dansk Folkeparti.

Også i Holstebro, Silkeborg, Herning og Viborg er politiet klar til at holde lukket om aftenen og natten.

02:19 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App