Luftkastel i Dannemare (video)

Lolland kommune har netop vedtaget en lokalplan, der betyder sommerhuse, lystbådehavn og luksus for 700 millioner kroner på sydlolland. Men projektet kan nemt vise sig at være et luftkastel. Folkene bag projektet har nemlig ikke styr på regnskaberne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er selskabet Seaside Resort and Marina der står bag den store satsning på Lolland. Men seneste regnskab afslører en gæld på 17 millioner kroner.

Seaside Resort and Marina indgår i TSRG Holding. Et selskab som også har en stor gæld, hvor banken har opsagt samarbejdet i efteråret 2008, og hvor ledelsen selv peger på, at der er tvivl om fortsat drift.

TSRG Holding har flere tilknyttede selskaber. Blandt andet Dragsholm Golf Resort, som vil bygge luksusboliger ved Golfbanen i Fårevejle Kirkeby i Odsherred. Regnskabet for det selskab har selskabets revisor helt opgivet at gennemføre.

Der er rod i regnskaberne. Se hele indslaget fra TV2 ØSt herunder:
[video:flv:090326_luftkastel.flv]

- Nu har jeg været revisor i 30 år, og det har jeg aldrig oplevet før. Jeg har ikke engang set sådan et regnskab. Sådan siger Stiig Ostenfeld, statsautoriseret revisor fra Ny-Revision i Næstved.

- Det er ekstremt alvorligt og meget sjældent, at man ser sådan en påtegning, siger Kim Klarskov Jeppesen. Han underviser i regnskab og revision på Copenhagen Business School.

Både Kim Klarskov Jeppesen og Stiig Ostenfeld undrer sig over, at det ikke er muligt at revidere regnskabet.

- Det må jo være et simpelt regnskab uden ret mange billag, så det burde være en overkommelig opgave, siger Stiig Ostenfeld.

Kim Klarskov Jeppesen peger på, at det normalt kun er i ekstreme situationer, som for eksempel hvis bogholderiet er brændt, at man ikke har mulighed for at revidere regnskabet.

- Det tyder på en ejerkreds, der ikke har styr på billagene. At der slet ikke er noget bogholderi, siger han.

Bag selskaberne står Thomas Rosenbjerg og Mustafa Karatas. Begge har adskillige konkurser og tvangsopløste selskaber bag sig.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090326_golf.flv]

- Ud fra de regnskaber her, og med den baggrund de to har, så ville jeg ikke lave forretninger med dem. Så skulle jeg meget tættere på, og selv da ville jeg være bekymret med den fortid og med de påtegninger, de har på deres regnskaber, siger Stiig Ostenfeld.

Caspar Rose som er professor i selskabsret ved Copenhagen Business School er enig:

- Når man er så inkompetent til at drive virksomhed, skulle man nok overveje, om det skal være fremtiden, siger han og undrer sig over, at kommunen er gået ind i samarbejdet.

- Det er ikke ulovligt at gå konkurs med et selskab, men det er vigtigt, at samarbejdspartnerne herunder kommunen sikrer sig, at de samarbejder med hæderlige personer, der kan realisere deres projekt.

På rådhuset i Maribo er borgmesteren dog ikke nervøs.

- De møder vi har haft har været positive og i fuld tillid. Og når man investerer i byggegrundene og samarbejder med COWI, så må der være baggrund for det, siger Lollands borgmester Stig Vestergaard.

Direktøren bag selskabet Thomas Rosenbjerg peger da også i regnskabet på, at interesserede tyske investorer er på trapperne. Hvem de investorer er, kan vi ikke få at vide. Thomas Rosenbjerg vil nemlig ikke interviewes.


Nyhedsoverblik