Det vi har sammen

Lollands Bank har nødbremse i fusion

Foto: TV ØST

En kontrol af den kriseramte Vordingborg Bank kan vælte den planlagte fusion med Lollands Bank.

Vordingborg Bank er endnu ikke i sikker havn.

Så klart er budskabet fra Lollands Bank, hvor man nu venter på resultatet af en kritisk gennemgang af Vordingborg Bank, som Finanstilsynet foretager i denne måned.

Vordingborg Bank har siden foråret befundet sig i både en økonomisk og ledelsesmæssig krise, efter den tidligere direktør blev fyret og banken siden nedskrev en række udlån kraftigt. Og banken hænger stadig i neglene, oplyser den i en pressemeddelelse onsdag. Mindre end én procents værdi kan skæres af lånene, før banken ender i Finansiel Stabilitet.

Halvanden måned til beslutninger

Ingen afgørende beslutninger tages før Finanstilsynet er færdige med deres gennemgang af Vordingborg Bank, siger bestyrelsesformand i Lollands Bank, Preben Pedersen, til branche-netavisen Finanswatch.

- Jeg tror bestemt ikke der vil være skeletter i skabet, men det er klart at vi skal forholde os til det, der kan komme, siger han til netavisen.

Først den 30. september skal bankernes værdi og dermed ejerskab i det nye selskab gøres op. Og det giver altså Lolland Bank masser af tid til at trække i nødbremsen, hvis der kommer alvorlige nyheder frem om Vordingborg Bank.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App