Lolland frifundet for fusk

Foto: TV ØST

Statsforvaltningen for Sjælland har nu renset Lolland Kommune i sag om fusk med AMU-systemet.

I april 2011 beskyldte undervisningsministeriet en række kommuner – herunder Lolland Kommune – for at ansatte folk på proformakontrakter og derefter hæve efteruddannelsespenge fra staten. Men nu har Statsforvaltningen for Sjælland netop afgjort sagen og frifundet Lolland Kommune.

- Det er jeg naturligvis glad for, men jeg er stadig vred over, at vi blev hængt ud på så tyndt et grundlag. Det virker ærlig talt, som om ministeriet gik mere op i at vise handlekraft i avisen end i at kaste lys over AMU-systemet, siger kommunaldirektør Thomas Knudsen.

I 2008 og 2009 manglede Lolland Kommune social- og sundhedsassistenter. Derfor begyndte kommunen at i samarbejde med rekrutteringsfirmaet Jobteam at rekruttere tysk arbejdskraft.

- Der var hverken proforma eller spekulation i vores ansættelser. Vi rekrutterede arbejdskraft, som vi havde brug for, og efteruddannelsesmidlerne blev brugt til at lære de nye medarbejdere dansk, siger Thomas Knudsen.

Daværende Indenrigs- og Sundhedsminister bad i april måned 2011 Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland om at undersøge, om der var grundlag for at rejse en tilsynssag mod Lolland Kommune. Ministeriet ville have undersøgt om der forelå proformaansættelser med henblik på hævning af VEU godtgørelse, kursustaxameter og tilskud til transport, kost og logi i forbindelse med deltagelse i AMU kurser. Men anklagerne har altså nu vist sig at være tomme.

00:25 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App