Det vi har sammen

Lokale privat-hospitaler skal på banen

Foto: TV ØST

De lokale privathospitaler skal på banen i Region Sjælland for at spare penge.

De lokale privathospitaler skal på banen i Region Sjælland i et forsøg på at hjemtage en lang række almindelige behandlinger, der i dag bliver foretaget i Region Hovedstaden til alt for høje priser, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det er et af budskaberne i et nyt politisk udspil fra Socialdemokraterne i Region Sjælland. Men det skal dog ikke ske direkte via regionen, fortæller regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S).

- Vi skal hjemtage behandlinger for 600 millioner kroner. Som vi ser det, er der kun ét stort skandinavisk privat sygehus, der kan hjælpe med det set i forhold til økonomi og ledelse. Tanken er, at det så skal tage kontakt til de private sygehuse her i området, og lave et samarbejde med dem, fortæller Steen Bach Nielsen og påpeger, at det skal sikres via kontrakten.

Det store private sygehus, han tænker på, er Aleris-Hamlet, der på Sjælland holder til i hovedstaden og i forvejen modtager en række patienter fra Region Sjælland som følge af udbud, det har vundet.

Flere private sygehuse i Region Sjælland har tidligere netop kritiseret regionen for ikke at benytte sig af de ressourcer, der lå i regionen. Men meget tyder på, at det nu skal laves om.

- Det handler om, at vi som myndighed får tingene til den rigtige pris, men også sikrer at kompetencerne i regionen ikke forsvinder ind til hovedstaden, siger socialdemokraten til DAGBLADET Ringsted.

Tip os Har du et godt tip?