Lokale privat-hospitaler skal på banen

Foto: TV ØST

De lokale privathospitaler skal på banen i Region Sjælland for at spare penge.

De lokale privathospitaler skal på banen i Region Sjælland i et forsøg på at hjemtage en lang række almindelige behandlinger, der i dag bliver foretaget i Region Hovedstaden til alt for høje priser, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det er et af budskaberne i et nyt politisk udspil fra Socialdemokraterne i Region Sjælland. Men det skal dog ikke ske direkte via regionen, fortæller regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S).

- Vi skal hjemtage behandlinger for 600 millioner kroner. Som vi ser det, er der kun ét stort skandinavisk privat sygehus, der kan hjælpe med det set i forhold til økonomi og ledelse. Tanken er, at det så skal tage kontakt til de private sygehuse her i området, og lave et samarbejde med dem, fortæller Steen Bach Nielsen og påpeger, at det skal sikres via kontrakten.

Det store private sygehus, han tænker på, er Aleris-Hamlet, der på Sjælland holder til i hovedstaden og i forvejen modtager en række patienter fra Region Sjælland som følge af udbud, det har vundet.

Flere private sygehuse i Region Sjælland har tidligere netop kritiseret regionen for ikke at benytte sig af de ressourcer, der lå i regionen. Men meget tyder på, at det nu skal laves om.

- Det handler om, at vi som myndighed får tingene til den rigtige pris, men også sikrer at kompetencerne i regionen ikke forsvinder ind til hovedstaden, siger socialdemokraten til DAGBLADET Ringsted.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App