Lokale DF'ere: Vi mobbes i skolen

Mobning i folkeskolen er et problem, mener unge medlemmer af Dansk Folkeparti. De mener, at lærerne straffer dem for deres politiske holdninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Folkeskolelærere mener, at de er dumme

Racistiske og ubegavede. Sådan ser danske folkeskolelærere på elever, der er medlemmer af Dansk Folkeparti. Det er i hvert fald anklagen fra en række unge partimedlemmer, som metroXpress har talt med i løbet af partiets årsmøde i weekenden.

- Jeg havde en oplevelse af, at lærerne var ekstremt røde. Det er, som om de prøver at dreje os i deres retning. Jeg vil kalde det manipulation, forklarer 18-årige Line Victoria Vigholt Andersen, der i dag går i 1. hf på Næstved Gymnasium og HF.

- Deres politiske holdninger er deres valg, de skal bare lade være med at prakke os dem på, for vi har vores egne holdninger, siger hun til avisen.

Lærerne er venstredrejede

Oplevelsen af, at lærerne er venstredrejede og forsøger at 'opdrage' eleverne i deres eget tankesæt, går igen hos de fleste af de unge DF'ere, metroXpress talte med i løbet af weekenden.

Men også kammeraterne kan have fordomme om et medlemskab af Dansk Folkeparti, føler mange.

- Jeg har da oplevet at blive mobbet lidt med det og blive kaldt racist og den slags, husker Carina Hove Sunesen på 19 år, der i dag går på Thisted Handelsgymnasium, sin folkeskoletid.

Vi bliver stemplet

19-årige Tilde Bork Pedersen, der blev student fra Sorø Akademi i sommer, men nu bor i Herning, er enig:

- Da jeg startede i gymnasiet, var det da ikke det første, jeg sagde til folk, for man ved bare, at man får et stempel hos mange mennesker: 'Du er også racist'. Men det behøver man jo bestemt ikke være, forklarer hun og suppleres af 14-årige Tobias Larsen Weische:

- Første gang jeg sagde til mine kammerater, at jeg var blevet DF'er, blev de meget forargede, supplerer Tobias Larsen Weische, der går i 9. klasse på Frederikssund Privat- og Realskole.

Samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet er ikke overrasket over de unge DF'eres oplevelse af at blive set ned på, for ifølge ham er lærerkulturen traditionelt midtersøgende. Til gengæld kommer det bag på ham, at lærerne er 'dumme nok' til at lade deres personlige sympatier komme til udtryk i klasseværelset.


Nyhedsoverblik