Livsfarlig tætkørsel på regionens veje

Foto: TV ØST

Hver dag kører mange bilister alt for tæt på hinanden på motorvejen, og det kan være livsfarligt. Alligevel var det kun 56 bilister, der blev straffet med et klip i kørekortet og en bøde i hele regionen sidste år.

Vi oplever det dagligt. En bil, der kører helt tæt op bag i din bil. Politiet kender de aggressive bilister alt for godt.

- Den daglige melding er, at det er noget folk oplever ofte og blive presse bagfra, siger færdselsbetjent Steen Erik Hansen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Når man kører for tæt på en anden bil, kan man risikere man at få et klip i kørekortet og få bøde på 2.000 kroner. Du må minimum køre 0,8 sekunder bag bilen foran. Men anbefalingen fra politiet er, at du kører med 2 sekunders afstand til bilen foran.

Selvom problemet med de tætkørende bilister er velkendt, klippede Midt- og Vestsjællands Politi kun 44 kørerkort sidste år.

Hvorfor er der ikke flere? Det er jo igen et spørgsmål om, vi lige nøjagtigt er der, hvor det sker. Vi har et enkelt køretøj til at dokumentere den slags her, og den kører så meget som mulig, siger Steen Erik Hansen.

Problemet er, at den ene bil, politiet har til rådighed, kun fanger en brøkdel af synderne. Steen Erik Hansen mener, at det er vigtigt, at bilisterne forstår alvoren, og at politiet får flere biler at filme de tætkørende bilister fra.

Selvom politiet ikke har ressourcer nok, så skal bilisterne ikke udfordre skæbnen.

- Mit bedste råd til trafikanterne, det er kig fremad, søg ind til højre og så lad den her tætkører fortsætte, siger Steen Erik Hansen.

02:13 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App