Lindholm-center kan måske stadig reddes

Foto: TV ØST

Politikerne i Folketinget skal nu tage stilling til lukningen af Lindholm-centeret.

Sagen om forskningscenteret på øen Lindholm mellem Kalvehave og Møn tog tirsdag 24. april en ny drejning, da det kom frem, at der snarest muligt vil blive afholdt en høring, hvor blandt andet fødevareministeren, særligt inviterede gæster og Folketingets udvalg for fødevarer vil drøfte sagen om det omdiskuterede forskningscenter, skriver Sjællandske.

Ifølge formand for Fødevareudvalget, René Christensen (DF), har politikerne i sidste ende den altafgørende kompetence til at ændre beslutningen fra DTU's bestyrelse. Dermed bevarer han troen på, at forskningscenteret stadig har en chance for at overleve, og han stiller samtidig spørgsmålstegn ved om den forventede besparelse på omkring 20 millioner kroner ved at lukke forskningscenteret er det værd, når konsekvensen kan blive et tabt i milliardklassen i eksportpenge, hvis der udbryder en mund- og klovsygeepidemi i Danmark.

- DTU leverer et hundrede procents produkt, men hvis Lindholm lukker er vi nede på 80 procent, siger René Christensen til Sjællandske.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App