Politi skyder hund

Foto: TV ØST

En hund gik torsdag til angreb i en have i et sommerhusområde nær Fårevejle, og bed både en mand og 2 hunde. Politiet skød hunden, der dog stak af.

Klokken var 8 torsdag morgen, da politiet fik en anmeldelse fra en hundeejer om, at en fremmed hund var løbet ind i hans have på Rishøj i Odsherred og havde bidt hans 12 år gamle retriever ihjel samt skambidt en 5 måneder gammel hundehvalp. En anden hundehvalp slap uskadt.

- Skaderne på den skambidte hundehvalp er ret alvorlige. Den er blevet bidt i kæben og er nu hos en dyrelæge, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 Øst i dag.

I forsøget på at hjælpe sin skambidte hvalp blev hundeejeren også selv blevet bidt i både hånd og ansigt. Politiet rykkede ud og fandt den fremmede hund i haven.

Hunden, der beskrives som en pittbull/amstaff-lignende hund i farverne lysbrun/gul med en anelse mørkt ved hovedet, blev vurderet akut farlig af politiet.

For at pacificere hunden skød en betjent efter den med sin tjenestepistol, men hunden undslap lettere såret via nabogrunden i ukendt retning.

- Hunden er formentlig blevet ramt, men trods intens eftersøgning er det ikke lykkedes os at finde den, siger Martin Bjerregaard.

Politiet ledte med hjælp fra en schweisshundefører efter den sårede hund i området uden at finde den.

Politiet fik oplysninger fra borgere i området om, hvor den beskrevne hund måske kunne være løbet hen, da en hundeejer i området har samme race. Ransagning af mandens hus gav dog ikke noget resultat, og politiet undersøger nu sagen yderligere i et forsøg på finde ejeren af den eftersøgte hund.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der kan bidrage med oplysninger om muligt opholdssted for den eftersøgte hund. Kontakt politiet på tlf. 114.

02:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App