Ledelseskrise i kommunen skal undersøges

Foto: TV ØST

Den er så galt fat med samarbejdet blandt Ringsted Kommunes direktører, at økonomiudvalget på sit seneste møde besluttede at iværksætte en omfattende konsulentundersøgelse, skriver DAGBLADET Ringsted.

Undersøgelsen skal blandt andet kortlægge den herskende ledelses- og samarbejdskultur, og langt over 100 politikere, ledere og ansatte skal interviewes - nogle individuelt, andre i grupper.

Analysen skal munde ud i konkrete anbefalinger til, hvilke tiltag kommunen kan iværksætte »for at styrke og forbedre samarbejdet på og imellem de øverste ledelsesniveauer i kommunen (...) og i forhold til medarbejderne«.

Et centralt stridspunkt har været, om undersøgelsen skal munde ud i vurderinger af navngivne ledere, herunder ikke mindst kommunaldirektør Jacob Nordby, men det har der ikke været flertal for i økonomiudvalget.

Anledningen til analysen er dog ikke mindst socialdirektør Lisbet Overvads sygemelding efter en konfrontation med kommunaldirektøren i december, og på mandag skal byrådet tage stilling til en fratrædelsesaftale for Lisbet Overvad.

Jacob Nordby har ikke selv deltaget i økonomiudvalgets behandling af sagen, men hilser analysen velkommen.

 - Jeg synes, det er fint at få taget temperaturen på ledelsesklimaet, og så må vi se, hvad analysen viser, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App